Ciprian Tantareanu, fotograf:
“Sincer, am încercat să aflu cine este acest tip Dragoș Antonescu de câțiva ani și ceva, după ce s-a întâmplat să citesc un articol vechi (din anul 2003!) dintr-o revistă românească Hifi care era despre construcția unei săli de ascultare dedicată (unul dintre multele pe care le-a construit se întâmplă, aveam să-l găsesc mai târziu).
Acum, trebuie să dezvălui despre mine că am petrecut, de asemenea, mult timp și resurse tratând propria mea cameră de ascultare, dar folosind abordarea convențională de a construi și plasa difuzoare, absorbante, basstraps și toate astea. Așa că, atunci când am dat peste acel articol vechi, am rămas uimit de nivelul de detalii pe care tipul acela (Dragos) le-a pus în camera lui dedicată, nivel care pentru mine a fost și mai uimitor cu cât au fost făcute cu mai mult de cincisprezece ani înainte ca eu sa am șansa de a auzi despre…
Așa că, după ce am citit acel articol vechi, am încercat să ajung la Dragoș, dar fără rezultat, deoarece revista a dispărut de mult și nici nu a reușit să-l găsesc pe redactor sau pe cineva care să-l cunoască pe domnul Antonescu.
Înainte de 2020, un prieten îmi spune că, de fapt, toată lumea știe despre Dragoș Antonescu (se pare că am fost ultimul audiofil român sub soare care a aflat de el) așa că îmi rezerv rapid o invitație pentru a-i vizita locul și pentru a-l întâlni pe bărbat. .
Iată impresiile mele despre camera de auditii:
Când intri în sala de ascultare Dragoș, s-ar putea să îți atragă atenția pentru o mulțime de mici detalii (atenția mea a fost cu siguranță captată, oh, da). Fiecare perete, tavan, podea are texturi și elemente diferite. Și fiecare bucată, vă spun, nu există fără scop, dar, pe de altă parte, fiecare bucată de „tratament” nu arată mai aproape de difuzoarele, capcanele sau absorbantele convenționale pe care le vedeți în alte camere sau garsoniere „tratate”, cu care trebuie să fii de acord, arată puțin ciudat. Nu în camera Dragoș, unde abordarea este atât de diferită, și totul, toate aceste părți și elemente sunt foarte armonios integrate în peisajul camerei, cu un mare simț al gustului vizual și al stilului (cum ar trebui să vă așteptați de la un bărbat care se întâmplă să fie un arhitect în viața reală, alături de un audiofil experimentat).
Deci ok, camera arata grozav. Dar nu este doar atât.
După ce apăsați butonul PLAY…
Permiteți-mi să fac o comparație pierdută. Este ca și cum te-am uitat la niște ilustrații de anatomie ale unui animal, cu toate acele oase, mușchi și nervi, și dintr-o dată aceste bucăți se contopesc într-un organism mare și ajungi să vezi o creatură fantastică, care trăiește, se mișcă, respiră. Acest organism/entitate minunată pare cumva să aibă unicul scop nu doar să te facă să auzi sunetul, dar să aducă într-un fel cântăreților și cântăreților la viață.
Există un sentiment de prezență a oamenilor care cântă și cântă care transcende înregistrările, sau difuzoarele, cablurile, amplificatoarele, așa-numitul „sistem audio”. Uite. Nu există „audio” și nici „sistem”.
Nu mai. Există doar aer în mișcare, totul devine atât de palpabil încât te face să te întrebi de ce nu poți să-i vezi pe muzicieni, pentru că altfel ceva îți spune că ei sunt cu siguranță cu tine chiar în cameră.
Cum funcționează acest truc? Nu pot să vă spun, dar sincer, mi se pare atât de real.
După câteva ore de ascultare, ieși din cameră și tot nu poți să crezi nu doar ceea ce tocmai ai auzit, ci și ceea ce ai experimentat de fapt cu toate simțurile tale. O EXPERIENTA pe care nu pot decat sa o recomand.
Bravo!
Ceva despre sistemul meu:
Boxe Wilson Audio, amplificare LAMM, sursa Accuphase, cabluri Kubala Sosna, rafturi Grand Prix si SRA. Camera tratată cu difuzoare convenționale, absorbante și capcane, dar acest lucru se va schimba cu siguranță, deoarece acum cunosc un tip care poate face mult mai mult pentru camera mea. Da, e tipul ăla Dragoș Antonescu”.
Daca doriti si dumneavoastra sa experimentati senzatiile unei camere de auditii, sau macar mici tweak-uri pe care le puteti face in sistem pentru a avea performante mai bune, contactati-ne aici!